vlees
van weldink

Bestelinformatie

We krijgen op dit moment veel reactie op het artikel in het AD/Tubantia. Hierbij even een korte toelichting op hoe het bestellen in zijn werk gaat. Als u nieuwe klant bent, meldt u zich dan alstublieft aan voor de nieuwsbrief. Daarin staat alle informatie over afhaaltijdstippen en bestelmomenten. Tevens krijgt u ook een kortingscode voor uw eerste bestelling. Let op: als u langs wilt komen belt u dan even (0612354959) van tevoren, vaak zijn we niet thuis, we zouden het jammer vinden als u voor een dichte deur komt te staan. We hopen u snel te begroeten. De afhaal dag is in principe de vrijdagmiddag, afhankelijk van de drukte is dat 1 keer per week of per twee weken, we informeren u daarover via de nieuwsbrief.
 
 

Vlees van Weldink, 

vers vlees uit Enschede!

 

Wij zijn familie Weldink. Ons boerenbedrijf is gevestigd aan de Groot Bruninkstraat 300 in Enschede. In de volksmond staat onze boerderij ook wel beter bekend als “Boer Jan”.

Tot het einde van 2010 zijn er altijd melkkoeien op ons bedrijf aanwezig geweest, maar wegens de ziekte van mijn vader hebben wij afscheid moeten nemen van de melkkoeien. In de zomer van 2012 zijn wij gestart met de verkoop van ons eigen vlees. We hebben vleesvee van het ras Blonde d’Aquitaine; een ras dat bekend staat om zijn uitstekende vleeskwaliteit. Het vlees van een Blonde d’Aquitaine is fijn van structuur en bijzonder mals. Door de goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees geliefd bij een ieder die van een lekker en gezond stuk vlees houdt.

 

In de zomer loopt het vleesvee de hele dag in de weide, waar ze de beschikking hebben over voldoende vers en smakelijk gras. De winterdag worden de dieren op stal gehouden en krijgen ze een rantsoen dat bestaat uit mais, hooi, brok en extra mineralen. De mais en het hooi worden op eigen land verbouwd. De brokken en de mineralen worden besteld bij een gespecialiseerd bedrijf.

Nadat de koe geslacht is wordt het vlees eerst 14 dagen gerijpt. Het vlees wordt dan gevacumeerd, na 14 dagen wordt het gesneden in kleine stukken en wederom per stuk gevacumeerd ingepakt. Deze lange rijping zorgt ervoor dat het vlees nog malser wordt.